O IX savetovanju
"Vreme je za malinu" 2022. godine

Ivanjica 27. januar 2022.

Ovogodišnje savetovanje malinara "VREME JE ZA MALINU", prvi je korak proizvođača i struke u promeni sadašnjeg načina razmišljanja u proizvodnji, odnosno savetovanju, prema onome što mi nazivamo NOVI, USPEŠAN NAČIN RAZMIŠLJANJA U UZGOJU MALINE. Praktično, savetovanje donosi sve ono što je potrebno da proizvođači maline proizvode bolje i više, bez obzira na vreme i mesto.

Suština ovogodišnjeg savetovanja jeste da mi preuzimamo ulogu stručnog vodiča za malinara, da ga savetima usmeravamo u uzgoju prema boljoj proizvodnji, onoj u kojoj će on imati kompletne odgovore na sve izazove koji mu nanose štete u proizvodnji, i u njima više neće biti prepušten sam sebi. To je naša vizija, i celokupan koncept ovogodišnjeg savetovanja je prilagođen tome.

Praktično, ovogodišnje savetovanje ne znači samo recepte za povećanje proizvodnje, odnosno veći prinos, racionalizaciju ulaganja kroz znanje, već to znači UKUPNO BOLJU PROIZVODNJU BEZ OBZIRA NA VREME I MESTO, DA MALINARU I NJEGOVOJ PORODICI SVE BUDE BOLJE, I DA ZA SVE ŠTO IM SE DESI U PROIZVODNJI IMAJU REŠENJE. Naravno, niko ne treba uzeti sve recepte koje smo izradili u planovima, već ima izbor da kada mu se pojavi određeni problem, uzme onaj koji mu za njega nudi rešenje. Sada su sva rešenja na dohvat ruke, i dugo vremena smo radili na razvoju dva modela koji bi to proizvođačima obezbedili, a donosimo ih na ovogodišnjem savetovanju.

U skladu sa navedenim, SAVETOVANJE VREME JE ZA MALINU 2022. GODINE DONOSI VAM PLANOVE BOLJE ISHRANE BILJAKA MALINE koje smo skraćeno nazvali -e, sa sloganom …BOLJA ISHRANA, VREME DA MALINARI PROIZVODE VIŠE… TO JE NOVI, POTPUNO DRUGAČIJI MODEL I PRISTUP U ISHRANI BILJAKA MALINE, u odnosu na sve prethodne.

Ranijih godina, u okviru savetovanja VREME JE ZA MALINU stalno smo govorili o tome kako ostvariti više u proizvodnji, i nismo imali mogućnosti niti kapaciteta da vam to prenosimo svih 365 dana u godini. Danas, smo rešili i to ograničenje, te ćemo vam na samom savetovanju podeliti PLANOVE -e BOLJE ISHRANE BILJAKA MALINE da ih imate i pratite tokom cele godine, a istovremeno sve će detaljno biti pojašnjeno na našem online savetodavnom servisu koji je na web platformi www.vremejezamalinu.rs.

Ovogodišnje savetovanje o uzgoju maline VREME JE ZA MALINU potpuno se razlikuje od svih prethodnih. Od samog početka organizacije ovog događaja jedini cilj nam je bio da proizvođači maline imaju bolju proizvodnju, odnosno da od nje ostvare više. Kroz savetovanje, svake godine smo uvodili novitete, predstavljali sve ono što može dati bolji rezultat, i razvijali tehnologiju uzgoja. Nakon toliko godina, proizvodnja maline je pod najvećim izazovima opstanka, i ključni razlog jeste što se malinari nisu prilagodili promenama. Naravno, proizvođači koji su prihvatili promene, i sledili ono što smo govorili, danas imaju vrhunsku proizvodnju maline.

Kako bi svim malinarima bilo bolje, ovogodišnje savetovanje VREME JE ZA MALINU je drugačije od svih prethodnih. Ove godine savetovanje VREME JE ZA MALINU donosi nešto potpuno novo, rešenja koja do sada nikada niste imali priliku čuti ni videti, i niste mogli verovati da postoje. Naravno, sve to ćete moći koristiti sada, i u budućnosti. Ovogodišnje savetovanje VREME JE ZA MALINU donosi i sledeće:

PONOVO KAO NEKADA

svi zajedno na jednom mestu, da razmenjujemo iskustva, malinari pitaju, struka odgovara, da se družimo poštujući distancu i propisane mere.

RECEPTI KAKO PROIZVODITI VIŠE, BOLJE

lakše, u dva jednostavna i praktična modela, distupna 365 dana, za svakog malinara, bez obzira na vreme i mesto.

VODIČ U UZGOJU

konkretni, praktični saveti od planiranja do održavanja proizvodnje, sa rešenjima za ključne probleme u uzgoju, koji daju sada, i za budućnost bolje rezultate u proizvodnji.

Ovogodišnje savetovanje VREME JE ZA MALINU realizujemo kroz MODEL -e, što su PLANOVI BOLJE ISHRANE BILJAKA MALINE, konkretno i praktično, za svakog malinara, vreme i mesto.

Ključna poruka ovogodišnjeg savetovanja jeste da savetujemo malinara, tako da bez obzira gdje je proizvođač sada, na kojem niovu razmišljanja, mi ga vodimo samo i jedino prema najboljem… prema boljem od postojećeg stanja...

Dobro nam došli, na vreme rezervišite svoje mesto, jer broj istih je ograničen.